Vlijmen

Bij het ontwerp van dit woonhuis stond de levensloopbestendigheid centraal, waardoor het meeste van het woonprogramma op de begane grond geplaatst is. De basis van de woning is een platte doos waaruit in een bepaald ritme gaten zijn gesneden. Bepaalde gaten zijn als pui herkenbaar, andere zijn dicht gezet met houten latten, en andere vormen een patio achtige ruimte. Op deze manier worden de buitenruimtes bij de binnen beleving betrokken, en wordt bovendien op het spievormige kavel een logische lijn getrokken. De platte doos is op een punt omhoog getrokken, waardoor een kleine verdieping ontstaat met daarin twee kamers en een badkamer. Via een vide heeft de grote centrale keuken zicht op de verdieping. De centrale as in het woonhuis, die van voor naar achteren loopt, is ook in de vormgeving van de tuin merkbaar.

Vermelding

opdrachtgever: particulier
plaats: Vlijmen
jaar: 2015
> tuinontwerp JCA / Atrium
publicaties:
architectuur.nl (NL)
Archdaily
architizer (US)
Baunetz (Du)
Homify (Du)
Detail (Du)
woonhuis vlijmen

Vlijmen in Beeld